Παρασκευή 5 Απριλίου 2013

Επίσκεψη μαθητών του σχολείου μας στο Εργαστήρι τέχνης και πολιτισμού " Ένεκα Παιδείας "


Την Πέμπτη 4 Απριλίου 2013 τα τμήματα Α2 και Β1 μαζί με τις δασκάλες τους και το Διευθυντή του σχολείου επισκέφτηκαν το Εργαστήρι τέχνης πολιτισμού διαδραστικής μάθησης και κέντρο εκπαιδευτικών προγραμμάτων " Ένεκα Παιδείας "  στην Αργυρούπολη.
Το Ένεκα παιδείας λειτουργεί από το 2006 με σκοπό να σχεδιάζει και να υλοποιεί εκπαιδευτικά προγράμματα τα οποία πλουτίζουν τη γνώση των μαθητών και παράλληλα καλλιεργούν την καλλιτεχνική δημιουργία, τη θεατρική έκφραση και τη μουσικο-κινητική αγωγή. Η εκπαιδευτική ομάδα συγκροτείται από παιδαγωγούς, θεατρολόγους, καλλιτέχνες εικαστικής και θεατρικής έκφρασης και μουσικούς.
Το σχολείο μας είχε προγραμματίσει να παρακολουθήσουν οι μαθητές μας το εκπαιδευτικό πρόγραμμα " Ο κύκλος του νερού ". Τα παιδιά χωρίστηκαν σε δύο ομάδες και το πρόγραμμα υλοποιήθηκε σε τρία μέρη από δύο εμψυχωτές.

Α΄ μέρος
Μουσικοκινητικό παιχνίδι : " Ο ήλιος η σταγόνα και το σύννεφο "




































Β΄ μέρος
Κατασκευές μουσικών οργάνων ( ανακύκλωση απλών υλικών - οι ήχοι της φύσης ). Τα κορίτσια κατασκεύασαν το δικό τους Θιβετιανό τυμπανάκι και τα αγόρια τη δική τους μαράκα.




























Γ΄ μέρος
Θεατρική έκφραση : " Μουσικοκινητική αναπαράσταση του κύκλου του νερού "
































Το πρόγραμμα στο οποίο είχε διάρκεια 100 λεπτών οι μαθητές μας έμειναν καταενθουσιασμένοι και το διασκέδασαν πολύ αφού είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο, ενεργή συμμετοχή, ντύθηκαν με κουστούμια  και χρησιμοποίησαν πλήθος σκηνικών αντικειμένων που ήταν ειδικά κατασκευασμένα για το συγκεκριμένο πρόγραμμα.
Ήταν μια ευχάριστη, αλλά και παιδαγωγικά ωφέλιμη επίσκεψη. Η οργάνωση του κέντρου εκπαιδευτικών προγραμμάτων καθως και η φιλοξενία του ήταν ξεχωριστή.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου