Κυριακή 17 Μαΐου 2015

Βράβευση μαθητών του σχολείου μας σε διαγωνισμό ζωγραφικής (2ο Βραβείο)


Σε προηγούμενη ανάρτησή μας (Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015) είχαμε αναφερθεί στη συμμετοχή του σχολείου μας κατά την  φετινή σχολική χρονιά στο Διαγωνισμό Ζωγραφικής "Ζωγραφίζω τη μουσική" των Φίλων του Ελληνικού Νησιού και της Θάλασσας" με εικαστικά έργα μαθητών και μαθητριών από όλες τις τάξεις. Την εποπτεία της δημιουργίας των έργων είχε η δασκάλα των εικαστικών του σχολείου μας κα Μπακοπούλου Αθηνά.

Μετά από την αξιολόγηση των έργων από το  Σύνδεσμο "Οι Φίλοι του Ελληνικού Νησιού και της Θάλασσας" με θέμα "Ζωγραφίζω τη Μουσική" μας ανακοίνωσαν τη σημαντική διάκριση για το σχολείο μας.
Συγκεκριμένα  
Την Πέμπτη 23 Απριλίου 2015 η Κριτική Επιτροπή που συνεδρίασε στο Γραφείο του Συνδέσμου έκανε την αξιολόγηση των έργων ζωγραφικής των παιδιών  Δημοτικών Σχολείων  νησιών και παράκτιων πόλεων που πήραν μέρος στον ετήσιο Διαγωνισμό του Συνδέσμου «Οι Φίλοι του Ελληνικού Νησιού και της Θάλασσας» με θέμα «Ζωγραφίζω τη Μουσική».

Μέλη της Επιτροπής ήταν ο καταξιωμένος ζωγράφος κ. Βασίλης Θεοχαράκης, δημιουργός  του « Ιδρύματος Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής  Β.& Μ. Θεοχαράκη», η γνωστή ζωγράφος - σκιτσογράφος κυρία Έλλη Σολομωνίδου – Μπαλάνου,  και η κυρία Καίτη Παπαθωμοπούλου, ζωγράφος, Επίτιμο Μέλος του Συνδέσμου μας.
Η Επιτροπή, αφού εκτίμησε  όλα τα έργα για τη προσπάθεια και τη συμμετοχή των παιδιών, κατέληξε στα εξής αποτελέσματα:
ΒΡΑΒΕΙΑ
Α’  Βραβείο: Νικολέττα Ματσιμάνη      2ο Δημ. Σχολείο Λουτρακίου     10 ετών / Γ΄2      «Πρωινό κελάηδισμα»
Β’  Βραβείο: Τάσος Ζάνιος, Νίκος Κριτσιώτης και Αριστοτέλης Μερτζανίδης  12/θ 1ο Δημ. Σχολείο Αμαρύνθου - τμήμα  Γ΄1    «Το τραγούδι της ζούγκλας»
Γ’ Βραβείο: Αριάδνη Κωστοπούλου    Δημ. Σχολείο Λακκίου Λέρου     Ε΄2    «Το απόγευμα των σειρήνων»
ΕΠΑΙΝΟΙ
Α’ Επαινος: Λευτέρης Καρνέρης και Παναγιώτης Πυροβολικός    1ο Δημ. Σχολείο Αγ. Κηρύκου Ικαρίας         Α΄τάξη
Β’ Επαινος: Ερμιόνη Γκόδα       8ο Δημ. Σχολείο Χαλκίδας         7,5 ετών
Γ’ Επαινος: Χριστιάννα Μπουραντάνη  4ο Δημ. Σχολείο Κιάτου   Δ'1 τάξη       «Το τραγούδι της γοργόνας»


Τάσος Ζάνιος, Νίκος Μερτζανίδης και Αριστοτέλης Κριτσιώτης - 1ο Δημ. Σχολείο Αμαρύνθου - Το τραγούδι της ζούγκλας - 2ο Βραβείο
"Το τραγούδι της ζούγκλας"
Ζάνιος Αναστάσιος - Μερτζανίδης Αριστοτέλης - Κριτσιώτης Νίκος

                              
Συγχαίρουμε τους νικητές και τους ευχόμαστε καλή πρόοδο!
Ευχαριστούμε όλα τα παιδιά για τη συμμετοχή τους, όπως και τους δασκάλους των σχολείων τους, που ανταποκρίθηκαν στη πρόταση μας για αυτή τη συνεργασία. Συνολικά εστάλησαν στην κριτική επιτροπή 786 έργα  από συνολικά 54 σχολεία και συλλόγους.
Στην Ιστοσελίδα του Συνδέσμου www.filoitounisiou.gr μπορείτε να δείτε τις φωτογραφίες αυτών των έργων, όπως και  άλλων  που επελέγησαν ως τα αμέσως καλλίτερα του Διαγωνισμού.


Θα χαρούμε να γνωρίσουμε και από κοντά τους μικρούς ζωγράφους!
Η απονομή θα γίνει την Δευτέρα 25 Μαΐου 2015 και ώρα 6.30μμ στο Αμφιθέατρο του  Ιδρύματος Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Β. & Μ. Θεοχαράκη, Βας. Σοφίας 9 & Μέρλιν 1 στην Αθήνα.
Τα βραβεία θα απονείμει ο ιδρυτής, κύριος Βασίλης Θεοχαράκης 



Το σχολείο μας συγχαίρει όλους τους μαθητές για τη συμμετοχή τους, τους τρεις μαθητές για τη διάκρισή τους αλλά και την δασκάλα των εικαστικών κα Μπακοπούλου Αθηνά για τη δράση που υλοποίησαν στο μάθημα των εικαστικών.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου